Bryg den perfekte kaffe med Hario V60 -filterholderen
Pour over kaffe (også kaldet dråbekaffe) er ikke en ny måde at brygge kaffe på. Det handler om at hælde varmt vand over malet kaffe i en klassisk filterholder. Teknikken minder lidt om en almindelig kaffemaskine, men man styrer selv tilførslen af vandet. Den langsomme brygning fremhæver og frigør aromaer på en unik måde. Hario er et japansk mærke, der fremstiller kaffebrygningsudstyr, og man kan sige, at de med deres funktionelle og flotte gadgets har fået hele verden til at opdage brygkaffen igen.
Harios mest kendte produkt, Hario V60 filterholderen, er et godt redskab, når du nemt vil brygge god kaffe. Hario V60 er nærmest et must for alle kaffeelskere, men også værd at prøve, hvis du vil bekende dig med alternative bryggemetoder. Hario V60 passer bedst til lys- eller mediumristet kaffe, som optimalt kommer til sin ret med pour over -metoden. Udover Hario V60 filterholderen, har du brug for en vandkande med en smal tud, så du nøjagtigt kan kontrollere vandstrømmen.
Sådan gør du for at brygge den perfekte pour over kaffe med Hario V60 filterholderen:
- Placer det rigtige størrelse Hario filterpapir i filterholderen. Skyl igennem filteret for at undgå papirsmag og for at varme dit V60 filter op. Placer filterholderen over en kande eller en kop/mug.
- Dosér ca. 6-7 gram kaffe per deciliter vand (fx. 30 gram kaffe og 0,5 liter vand). Bedst fungerer kaffe, som er en anelse grovere end brygkværnet (som til stempelkande). Hæld det malede kaffe i filterholderen.
- Først hælder du ca. 50 gram vand over kaffen, så det bliver vådt. Rør let og vent i ca. 30 sekunder, indtil kaffen begynder at blomstre eller boble (det s.k. blooming-stadiet). Blooming betyder, at kaffen frigiver kuldioxid, hvilket også fremhæver kaffens smag bedre.
- Efter 30 sekunder kan du efterhånden hælde resten af vandet over kaffen med jævne roterende bevægelser. Hæld vandet ud fra filterholderens midte og fortsæt med spiralbevægelser langsomt ud mod kanten. Du kan holde små pauser og vente på, at kaffen strømmer gennem filtret i en kop eller kande.
- Når du har hældt al vandet over (500 g / 5 dl), og det har passeret papirfiltret, er kaffen klar. Nu er det tid til at nyde den fremragende brygkaffe!

Filterholdere

Hario V60 Kasuya Dripper størrelse 02 filterholder i porcelæn, sort
Vandkander
Se også disse produkter

Hario V60 Glass Server kaffekande størrelse 02, 600 ml

Crema Ethiopia Sidamo 250 g kaffebønner

Helsingin Kahvipaahtimo Blend No 3 250 g

Hario V60 Coffee Server kaffekande størrelse 02, 700 ml

Crema House Blend 500 g kaffebønner

Hario V60 Misarashi ubleget kaffefilter størrelse 02, 100 stk.

Crema Royalty Blend 250 g kaffebønner
Brew Guides

Bryg god Aeropress kaffe
Hvordan bruger man sin Aerobie AeroPress? Tjek vores guide og bryg god Aeropress kaffe.
Læs mere
Hvordan laver man en cappuccino hjemme?
Lav en delikat cappuccino, selvom du mangler en espressomaskine hjemme. Læs mere om, hvordan du laver cappuccino hjemme.
Læs mere
Bryg kaffe med en Chemex
Chemex er nok den flotteste måden at brygge kaffe på og den fungerer desuden som en stilfuld serveringskande. Sådan laver du rigtig god kaffe!
Læs mere
Cold brew kaffe
Koldbrygget kaffe er den forfriskende drik, der tog kaffeverdenen med storm, men hvordan laver man Cold Brew kaffe derhjemme? Tjek vores enkle opskrift.
Læs mere
Sådan brygger du god kaffe i en kaffepress
Har du allerede prøvet en fransk kaffepress også kaldet stempelkande? Tjek Cremas tips ud og lær at lave rigtig god klassisk pressokaffe.
Læs mere
Bryg den perfekte kaffe med espressokanden
God kaffe, god morgen! Vi har samlet de bedste tips til alle ejere af espressokander. Gør dig bekendt med instruktionerne og gør dig klar til endnu bedre kaffestunder!
Læs mere
Pour over kaffe med Hario V60 -filterholder
Bryg delikat pour over kaffe med hjælp af en Hario V60 filterholder. Hario er den japanske producent af bryggekaffe tilbehør som har fået hele verden til at opdage bryggekaffe igen. Enkelt og lækkert!
Læs mere
Sådan brygger du vietnamesisk kaffe med et phin-kaffefilter
Sådan brygger du vietnamesisk kaffe med det traditionelle phin-filter, samt idéer til iskaffe.
Læs mere
Forskellige måder at brygge Cold Brew-kaffe på
Man kan brygge Cold Brew-kaffe med forskellige metoder. Her finder du nogle enkle alternativer til koldbrygning af kaffe.
Læs mere
Koffeinfri kaffe - Decaf
Koffeinfri kaffe er et godt alternativ for den koffeinfølsomme. Sådan fjernes koffein fra kaffebønnen. Bredt sortiment af decaf kaffe hos Crema.
Læs mere
Outdoorkaffe - En kaffepause ude i naturen
Udendørskaffe. Med det rette kaffeudstyr beriger kaffepausen på vandringen, udflugten eller ude i naturen.
Læs mere