Sådan brygger du vietnamesisk kaffe

Vietnamesisk kaffe er en stærk og sød kaffe, som ud over Arabicabønner ofte også indeholder den koffeinrige Robustabønne. Det unikke ved den vietnamesiske kaffe er bryggemetoden, hvor man lader kaffen dryppe langsomt gennem det traditionelle phin-kaffefilter, hvilket gør, at kaffen får en fyldig og mørk konsistens. Vietnameserne kan lide sød kaffe og plejer ofte at brygge kaffen over tyk og karamelagtig sød kondenseret mælk. Hvis man tilsætter is i kaffedrikken, får man en udsøgt iskaffe.

I Vietnam foretrækker man varm kaffe om morgenen, men om eftermiddagene nyder man kaffen som en svalende iskaffedrik. Både varm og kold, kan man stadig skelne de fyldige, søde og chokoladeagtige aromaer, der er typiske for den vietnamesiske kaffe.

Du skal bruge:

  • Vietnamesisk malet kaffe
  • Kondenseret mælk (sælges ofte i konservesdåse, kan findes blandt bageartiklerne i forretningen, eller hos asiatiske supermarkeder)
  • Et phin-kaffefilter
  • En kop eller et varmetålende glas
  • Varmt vand
Sådan brygger du vietnamesisk kaffe

Sådan brygger du vietnamesisk kaffe med et phin-kaffefilter:

  1. Begynd med at koge vand. Du kan også forvarme koppen eller glasset og phin-kaffefilteret ved at lade lidt varmt vand løbe igennem filteret. Hæld det brugte vand ud, før du begynder at brygge din kaffe.
  2. Løft den indre filterpresse af og læg en fyldt spiseskefuld malet kaffe eller ca. 4 teskefulde i.
  3. Læg filterpressen tilbage oven på kaffen og tryk let.
Sådan brygger du vietnamesisk kaffe
  1. Hvis du vil lave en sød kaffe med kondenseret mælk, så læg 1-3 teskefulde tyk kondenseret mælk på bunden af koppen eller glasset.
  2. Placer phin-kaffefilteret med malet kaffe over koppen/glasset.
  3. Hæld en skvat (ca. 20 gram) varmt vand i kaffefilteret, vent ca. 30 sekunder så det malede kaffe bliver fugtigt og frigør ilt.
  4. Hæld herefter 100-130 gram varmt vand i phin-kaffefilteret, eller ganske enkelt så meget vand, som filteret kan rumme. Læg det medfølgende låg over filteret.
Sådan brygger du vietnamesisk kaffe
  1. Lad kaffen langsomt løbe gennem filteret i 3-5 minutter. Ideelt er det, at kaffen begynder at dryppe igennem inden for de første to minutter, og at alt vandet er passeret gennem phin-kaffefilteret, når fem minutter er gået.
Sådan brygger du vietnamesisk kaffe
  1. Hvis du vil lave iskaffe, lad den varme kaffe køle lidt af, før du tilsætter isterninger og rører rundt. Alternativt kan du hælde den bryggede kaffe over i et højere glas med is, og tilsætte enten kondenseret mælk eller anden mælk, eller begge.
Sådan brygger du vietnamesisk kaffe

Vietnamesisk kaffe

Produkter du skal bruge

Du kan også få glæde af disse

Brew Guides

Bryg god Aeropress kaffe

Bryg god Aeropress kaffe

Hvordan bruger man sin Aerobie AeroPress? Tjek vores guide og bryg god Aeropress kaffe.

Læs mere
Hvordan laver man en cappuccino hjemme?

Hvordan laver man en cappuccino hjemme?

Lav en delikat cappuccino, selvom du mangler en espressomaskine hjemme. Læs mere om, hvordan du laver cappuccino hjemme.

Læs mere
Bryg kaffe med en Chemex

Bryg kaffe med en Chemex

Chemex er nok den flotteste måden at brygge kaffe på og den fungerer desuden som en stilfuld serveringskande. Sådan laver du rigtig god kaffe!

Læs mere
Cold brew kaffe

Cold brew kaffe

Koldbrygget kaffe er den forfriskende drik, der tog kaffeverdenen med storm, men hvordan laver man Cold Brew kaffe derhjemme? Tjek vores enkle opskrift.

Læs mere
Sådan brygger du god kaffe i en kaffepress

Sådan brygger du god kaffe i en kaffepress

Har du allerede prøvet en fransk kaffepress også kaldet stempelkande? Tjek Cremas tips ud og lær at lave rigtig god klassisk pressokaffe.

Læs mere
Bryg den perfekte kaffe med espressokanden

Bryg den perfekte kaffe med espressokanden

God kaffe, god morgen! Vi har samlet de bedste tips til alle ejere af espressokander. Gør dig bekendt med instruktionerne og gør dig klar til endnu bedre kaffestunder!

Læs mere
Pour over kaffe med Hario V60 -filterholder

Pour over kaffe med Hario V60 -filterholder

Bryg delikat pour over kaffe med hjælp af en Hario V60 filterholder. Hario er den japanske producent af bryggekaffe tilbehør som har fået hele verden til at opdage bryggekaffe igen. Enkelt og lækkert!

Læs mere
Sådan brygger du vietnamesisk kaffe med et phin-kaffefilter

Sådan brygger du vietnamesisk kaffe med et phin-kaffefilter

Sådan brygger du vietnamesisk kaffe med det traditionelle phin-filter, samt idéer til iskaffe.

Læs mere
Forskellige måder at brygge Cold Brew-kaffe på

Forskellige måder at brygge Cold Brew-kaffe på

Man kan brygge Cold Brew-kaffe med forskellige metoder. Her finder du nogle enkle alternativer til koldbrygning af kaffe.

Læs mere
Koffeinfri kaffe - Decaf

Koffeinfri kaffe - Decaf

Koffeinfri kaffe er et godt alternativ for den koffeinfølsomme. Sådan fjernes koffein fra kaffebønnen. Bredt sortiment af decaf kaffe hos Crema.

Læs mere
Outdoorkaffe - En kaffepause ude i naturen

Outdoorkaffe - En kaffepause ude i naturen

Udendørskaffe. Med det rette kaffeudstyr beriger kaffepausen på vandringen, udflugten eller ude i naturen.

Læs mere
Indkøbskurv
Din indkøbskurv er tom